لبیک دانشگاهیان به مطالبات رهبری/ علم و فرهنگ در انتظار تحول

آبان ۲۵, ۱۳۹۴

مسائل و موضوعات روز دانشگاه ها بار دیگر از سوی مقام معظم رهبری به روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور گوشزد شد و حال زمان آن رسیده تا جامعه دانشگاهی درصدد اجرایی سازی مطالبات ایشان در بدنه آموزش عالی کشور برآیند و برای تحقق آنها تلاش کنند. در دیدار هفته گذشته روسای دانشگاهها و […]

در دیدار هفته گذشته روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با مقام معظم رهبری مباحثی در خصوص مسائل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی مطرح شد که جامعه دانشگاهی باید با برنامه ریزی دقیق و تصحیح مشکلات موجود پاسخگوی مطالبات رهبری در این محورها باشد.

در این دیدار مهمترین مطالبات رهبری در حوزه فرهنگ طی ۵ محور اصلی در حوزه عمق بخشی بصیرت دینی و سیاسی، گسترش فضای فرهنگ ایمانی و اسلامی، میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی، توجه مسئولین فرهنگی به کاری که انجام می دهند و ترویج ارزش ها در محیط های دانشگاهی مطرح شد.

براین اساس دانشگاه ها برنامه های مختلفی از جمله توسعه فعالیت های تشکل های دانشجویی، برگزاری هرچه بیشتر کرسی های آزاد اندیشی و تدوین آیین نامه های جدید را راه هایی برای تحقق این محورها عنوان کرده اند.

علم برای حال و آینده، جلوگیری از کاهش سرعت پیشرفت علمی، توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه، نقش آفرینی دانشگاه ها در اقتصاد مقاومتی و سرمایه گذاری در رشته های مورد نیاز کشور محورهای علمی بیانات رهبری در این دیدار بود.

روسای دانشگاه ها معتقدند با تولید علم نافع، حضور دانشجویان در شرکت های دانش بنیان و کمک به راه اندازی این نوع شرکت ها می توان به تجاری سازی علم و رشد سرعت علمی کشور دست یافت.

در این دیدار تذکرات فرهنگی مقام معظم رهبری وزن بیشتری داشت از همین رو وظیفه خطیری بر عهده مسئولان فرهنگی دانشگاهها است.

«برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفته اند و برای توجیه کار غلط خود می گویند، دانشجویان باید شاد باشند!» این جمله یکی از مهم ترین موضوعاتی بود که مقام معظم رهبری هفته گذشته در صحبت های خود به روسای دانشگاه های کشور تذکر دادند. دو معاون فرهنگی وزارت علوم و بهداشت نسبت به این مطالبه رهبری واکنش نشان دادند.

برگزاری اردوهای مختلط ممنوع

ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم در راستای تذکرات مقام معظم رهبری درخصوص مشاهده برگزاری اردوهای مختلط در دانشگاه ها گفت: در بند ۱۱ آئین نامه اردوهای دانشجویی که به دانشگاه ها ابلاغ شده، اردوهای مختلط ممنوع است آن هم نه به جهت بی اعتمادی به دانشجویان، بلکه به جهت سهولت بیشتر برای دانشجویان.

وی افزود: با وجود همه نظارت‌ها، گاهی ممکن است یک تخلف صورت گیرد یا بی دقتی و غفلت شود و در موارد معدودی که این اتفاق رخ دهد این امر از نظر ما ایراد بشمار می رود و در این راستا تذکر می دهیم.

معاون وزیر علوم درباره برنامه های علمی نیز گفت: در این زمینه‌ها اقداماتی صورت گرفته و ما فکر می کنیم از سال آینده به تدریج شاهد نتیجه بخشی آن خواهیم بود و از دو سال آینده جهش و رشد علمی را خواهیم داشت.

وی همچنین حمایت بیشتر وزارت علوم از دانشجویان دکتری را یکی از دیگر از این برنامه ها عنوان کرد.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت نیز معتقد است برگزاری اردوهای دانشجویی دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت مطابق با قوانین است.